Tolušić, Murganić i Žalac napuštaju Vladu – poznata imena njihovih nasljednika

Nakon sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, premijer Andrej Plenković objavio je rezultate rekonstrukcije Vlade.

Naime, na mjesto Gabrijele Žalac dolazi dosadašnji ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a kojega će u Ministarstvu rada zamijeniti šef HZMO-a Josip Aladrović. Umjesto Tomislava Tolušića na mjesto ministra poljoprivrede dolazi njegova pomoćnica Marija Vučković, dok će mjesto Nade Murganić preuzeti saborska zastupnica Vesna Bedeković. Također, na mjesto ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić koja postaje glavna tajnica Vijeća Europe, dolazi aktualni veleposlanik RH u Njemačkoj Gordan Grlić Radman, a kao novi ministar državne imovine najavljen je predstojnik Ureda državne imovine u Vukovarsko-srijemskoj županiji Mario Banožić. Otprije je poznato da na mjesto Lovre Kuščevića dolazi Ivan Malenica.

Nova državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja postaje saborska zastupnica Sanja Putica, dok će dužnosti državne tajnice u Ministarstvu vanjskih poslova preuzeti Nikolina Brnjac, koju će na njezinoj dosadašnjoj poziciji u Ministarstvu prometa zamijeniti Josip Bilaver.

Imena novih ministara trebala bi biti potvrđena na izvanrednoj sjednici Sabora, koja je sazvana u petak, a istoga će ih dana premijer predstaviti i zastupnicima sedam resornih odbora.

Aktualno
Hrvatska
Politika