Teretane bi uskoro mogle započeti s radom

Za teretane će biti propisani uvjeti uz pridržavanje higijene, dezinfekcije i fizičkog distanciranja

Josip Regović/POOL/PIXSELL

Na pitanje o mogućem održavanju parlamentarnih izbora ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je da je za izbore potrebna povoljna epidemiološka situacija, koju sad imamo, a nada se da ćemo je imati i u devetom mjesecu.

– Za drugi val infekcije postoje različiti scenariji. Mi trenutno imam jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u Europi i svijetu i nadam se da će se ponašanjem građana ona produžiti. Hoće li biti izbori ne mogu odgovoriti, oni mogu biti ako će to epidemiološka situacija dopustiti, kaže Capak.

Izvijestio je da su serološka testiranja na antitijela već započela u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar, koji je nabavio testove. I HZJZ je dobio testove koji su se pokazali pouzdanima, pa ako danas Etičko povjerenstvo prihvati prijedlog, može se započeti s prikupljanjem seruma i testiranjem, rekao je Capak.

Najavio je da bi vrlo brzo mogle početi raditi i teretane, za koje će biti propisani uvjeti uz pridržavanje higijene, dezinfekcije i fizičkog distanciranja.