Tehnička škola Kutina zaokružila dvogodišnju suradnju na projektu Demokratsko procjepljenje

S Hrvatskim debatnim društvom organizirali su deliberaciju s temom "Kutina grad mladih i za mlade"
316938201_580991024029867_6697409381730823005_nGrad Kutina

Deliberacijom s temom “Kutina grad mladih i za mlade” Tehnička škola Kutina zaokružila je dvogodišnju suradnju s Hrvatskim debatnim društvom na projektu Demokratsko procjepljenje.

Osnova projekta je proširivanje postojećih te razvijanje novih debatnih klubova kroz koje mladi razvijaju vještine govorništva, kritičkog mišljenja, izražavanja i informiranog djelovanja. Uključeni nastavnici pohađali su predavanja i radionice, održavali s učenicima treninge i debate te s učenicima pripremili završni proces deliberacije to jest zalaganje mladih za rješavanje konkretnih problema u njihovoj zajednici.

Temu “Kutina grad mladih i za mlade” u prepunoj školskoj knjižnici, predstavili su učenici Sunčana Špoljarić 2D, Mateo Todić 4F, Lara Somođvar 4F, a proces je moderirala Erika Petriljak Kostelac učenica 2A.

Deliberacija je nakon govora debatanata nastavljena grupnim radom metodom poznatom kao world caffe i to kroz četiri područja koja su se iskristalizirala kao najvažnija – sudjelovanje mladih u zajednici, zdravlje, sportske i kulturne aktivnosti te slobodno vrijeme mladih. U deliberaciji su osim učenika aktivno sudjelovali i ravnatelj škole, prisutni nastavnici te gosti, predstavnici Grada Kutine, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i zamjenica pročelnika za društvene djelatnosti Kornelija Marošević.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija