Tečajevi za trudnice sele se online, postupna reaktivacija medicinski potpomognute oplodnje

Hrvatska komora primalja pripremila je za svoje klijentice tri besplatna online tečaja na svom YouTube kanalu, dok je Ministarstvo zdravstva danas uputilo suglasnost s reaktivacijom medicinski potpomognute oplodnje u svim licenciranim ustanovama

Zbog epidemiološke situacije, tečajevi za trudnice trenutno se ne održavaju u zdravstvenih ustanovama, stoga je Hrvatska komora primalja za svoje klijentice pripremila tri besplatna online tečaja na svom YouTube kanalu, izvijestio je na današnjoj konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

– Nošenje s koronakrizom donosi brojne izazove, a Hrvatska komora primalja se putem YouTube kanala odlučila boriti sa svojim izazovima. Na taj način u ovom osjetljivom razdoblju, oni dopiru do trudnica i mladih mama. Njihov trud pohvaljujemo jer nas one učvršćuju u vjeri da će život opet pobijediti.

Na tom tragu, nastavio je Beroš, Ministarstvo zdravstva danas je zdravstvenim ustanovama uputilo dopis kojim ih obavještavaju o suglasnosti s reaktivacijom medicinski potpomognute oplodnje u svim licenciranim ustanovama, njih 8 javnih te isto toliko privatnih.

– S posebnim naglaskom na postepeno uvođenje postupaka liječenja te davanjem prednosti prioritetnim skupinama. Naravno, poštujući i dalje sve propisane epidemiološke mjere, kao i smjernice stručnih društava, zaključio je Beroš.