Svjetski dan glazbe uz 11. rock & blues festival u Sisku

Glazbenim susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama i gradskim ulicama te trgovima širom svijeta, obilježen je još jedan Svjetski dan glazbe.

Slavlju se, također pridružio Sisak prigodnim programom “Od Bacha do bluesa”. Prvi u nizu koncerata bio je “Jutarnji blues uz kavicu” na gradskom korzu, a na kojem su nastupili Mićo i Gula, inače članovi zagrebačkog blues banda “Mačke”. Program 11. sisačkog rock & blues festivala nastavlja se od 16 sati u dvorištu Radio Siska i Caffe-a Lojzek. Ondje će akademski slikar i glazbenik Dario Rafaell Orioli održati likovno-glazbenu radionicu za djecu, a tome slijedi produkcija učenika Poprock škole Sisak, Kutina, Čazma, Petrinja i Ivanić Grad, kao i nastup The Stage Schoolersa, benda sastavljenog od učenika poprock škole, koji su ove godine u Memphisu predstavljali Hrvatsku.

U večernjem se programu, također nalazi dodjela priznanja za doprinos i razvoj bluesa i rocka u Sisku te promocija dokumentarnog filma “Od Lonjskog polja do Memphisa”. Vrhunac večeri je koncert Telefon blues banda i Vedrana Božića.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Zabava