Svečanom misom u Sisku obilježen blagdan svetog Kvirina

Tradicionalno euharistijsko slavlje održano je u bazilici Svetog Kvirina, a predvodili su ga sisački biskup Vlado Košić i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić

Siščani danas obilježavaju Dan grada te blagdan nebeskog zaštitnika Sisačke biskupije i Siska, svetog Kvirina. Tradicionalno euharistijsko slavlje održano je u bazilici Svetog Kvirina, a predvodili su ga sisački biskup Vlado Košić i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Svečnoj misi, u društvu brojnih građana, ali poštujući protuepidemiološke mjere i preporuke, nazočili su sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

– Proslava je u malo drukčijim uvjetima, misa je na otvorenom i po prvi puta nije bilo svečane procesije od katedrale do bazilike Svetog Kvirina, ali smo se ponovno okupili kako bi ga proslavili. Svim građankama i građanima želim čestitati Dan grada sa željom da nam bude puno bolje nego protekla dva, tri mjeseca, poručio je župan Žinić.