Sve o zdravlju na jednom mjestu

Image00027

U sportskoj dvorani Top Termi Topusko otvoren je drugi Sajam zdravlja Topusko. Čast da otvorio ovogodišnji Sajam pripala je županu Ivi Žiniću. Nakon svečanog otvorenja župan i njegov zamjenik obišli su izložbeni prostor na kojem su se predstavile ustanove iz zdravstva, škole, udruge, obrtnici i OPG-i.

U sklopu Sajma zdravlja Topusko, manifestacije koja je ove godine održana drugi put, održan je čitav niz predavanja: „Prirodni ljekoviti čimbenici u službi zdravlja“ Zavoda za javno zdravstvo, „Biljna prehrana u službi zdravlja“ Centra za poboljšanje kvalitete življenja i razvoj ljudskih vrijednosti Humanika, „Balneološki čimbenici u službi zdravlja“ Lječilišta Topusko i „Prevencija spolno prenosivih bolesti“ Medicinske škole Karlovac.

Također, održan je i okrugli stol na temu stanja zdravstva u Sisačko-moslavačkoj županiji, na kojem su, uz župana i njegove suradnike, sudjelovali i ravnateljice i ravnatelji svih ustanova u zdravstvu Sisačko-moslavačke županije. Glavni cilj ovog okruglog stola i ostalih sličnih okupljanja, koja će uslijediti, jest pronalaženje načina na koji se Sisačko-moslavačka županija može uspješno nositi s najvećim izazovima u zdravstvu, nedostatkom liječnika i medicinskog osoblja, posebice popunjavanjem kapaciteta u slabije naseljenim i razvijenim dijelovima Županije.

U sklopu ovog okruglog stola potpisani su i sporazumi o financiranju zdravstvenih ustanova kroz Program javnih potreba u zdravstvu za 2019. godinu. Župan Ivo Žinić je s osam ustanova u zdravstvu: domovima zdravlja Sisak, Petrinja i Kutina, OB Dr. Ivo Pedišić Sisak, NPB Dr. Ivan Barbot Popovača, zavodima za javno zdravstvo i hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije i Lječilištem Topusko potpisao sporazume o dodjeli nešto više od 5 milijuna kuna za osiguravanje višeg zdravstvenog standarda na području županije.

Hrvatska
Općina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Topusko