Sutra započinje Zlatna pirueta. Cvijanović: Kad nogometaši pobjede, jurite u Zibel

Hrvatsku će predstavljati reprezentativka Hana Cvijanović

Luka Stanzl/PIXSELL

Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju Zlatna pirueta od četvrtka će se do subote drugu godinu zaredom održati u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku.

Za natjecanje iz ISU Challenge serije prijavljeno je gotovo 150 klizačica i klizača iz 38 zemalja svijeta, a hrvatsku će predstavljati reprezentativka Hana Cvijanović. Nažalost, danas je zbog ozljede natjecanje morao otkazati naš Charles Henry Katanović.

– Veselim se Pirueti, nakon tri godine ponovno ću nastupiti na ovom natjecanju. Prošle godine se nažalost nisam natjecala zbog ozljede, godinu prije je natjecanje otkazano zbog covida. Nikada se nisam natjecala u Sisku pa je i to novo iskustvo za mene. Sljedeći tjedan nas tamo čeka i Državno prvenstvo. S obzirom na to da još od zagrebačkog potresa nemamo mogućnost klizati u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, hvala Sisku što nas je ugostio i drugu godinu, rekla je Hana Cvijanović.

– Pozivam sve da nas dođu gledati ova tri dana u Ledenu dvoranu Zibel. Znam da je u petak nogometna utakmica, ali bit će zanimljivo i u Sisku, obećavam! Nadam se da će nogometaši u petak slaviti u regularnom dijelu, da neće biti produžetaka, a onda jurite u Zibel da gledate i vrhunsko klizanje, poručila je Hana.