Sutra nove preporuke za ublažavanje mjera

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je kako će Zavod sutra objaviti nove preporuke vezane uz ublažavanje resktriktivnih mjera

POOL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je kako će Zavod sutra objaviti nove preporuke vezane uz ublažavanje resktriktivnih mjera.

Osvrnuo se i na trenutno stanje u hrvatskim domovima za starije i nemoćne rekavši kako je ih je teško držati pod apsolutnom kontrolom jer asimptomatski bolesnici uvijek mogu proširiti bolest.

– Donijeli smo cijeli niz mjera koji se tiču domova za starije i nadamo se da držimo sanitarni koridor između vanjskog i unutarnjeg svijeta domova za starije. No, rizik se uvijek može dogoditi i zato ne bih ulazio u ocjenu je li napravljena neka greška u tom domu, rekao je Capak.

Izvijestio je da još uvijek nisu poznati rezultati svih briseva uzetih iz stacionara u Domu za starije u Koprivnice, gdje se jučer proširila zaraza među 13 štićenika i dvoje zdravstvenih djelatnika.

– Prvih dvoje oboljelih iz bolnice su donijeli virus, onda su oboljeli djelatnici. Broj zaraženih je pomalo rastao da bi na kraju došlo do jačeg rasta, rekao je Capak.