Stjepanu Hrastniku nagrada za životno djelo Grada Kutine

Uz Hrastnika, godišnje nagrade osvojili su KUD Repušnica i DVD Međurić
Grad Kutina

Na 34. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je donesena Odluka o dodjeli nagrade za životno djelo te dodjeli godišnjih nagrada Grada Kutine. Nagradu za životno djelo ove godine dobio je Stjepan Hrastnik.

– Gospodin Hrastnik je dobro poznat u našoj Kutini, sudionik je mnogih manifestacija te u svakom svom djelovanju ukazuje na važnost Domovinskog rata. Uz to, aktivno skrbi o socijalnom stanju branitelja i njihove djece te volontira u brojnim udrugama značajnim za civilni život grada Kutine, rekao je tom prilikom gradonačelnik Zlatko Babić.

S druge strane, KUD Repušnica je prigodom 90. obljetnice od osnutka i 40. obljetnice kontinuiranog djelovanja dobio godišnju nagradu za promociju i očuvanje izvorne kulturne baštine kojom je pronio ime grada na brojnim festivalima i smotrama folklora u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz njih, DVD Međurić prigodom 120. obljetnice postojanja, za dobrovoljno i humano djelovanje te izniman doprinos u brojnim akcijama zaštite i spašavanja ljudi i imovine od požara i poplava, a posebno za rad sa mladim članovima Društva, također je dobio godišnju nagradu.

– Drago mi je što smo i ove godine zaprimili čak 12 nominacija za dodjelu spomenutih nagrada te što Kutina zaista ima ovakve ljude koji promiču naše vrijednosti, našu kulturu i rade za dobrobit cijelog grada, zaključio je Babić.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija