Srednjoškolci od ponedjeljka nastavu prate na RTL 2

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om od ponedjeljka, 23. ožujka započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL 2

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om od ponedjeljka, 23. ožujka započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL 2.

– Učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći će pratiti nastavu na RTL 2 u vremenu od 8 do 12 sati, priopćeno je.

Kako se dodaje, ta je preraspodjela sadržaja dogovorena kako bi se veći fokus stavio na maturante. Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu. Učenici viših razreda osnovne škole – od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je RTL-u što im se priključio u tom pionirskom pothvatu.

– Važno je da našim učenicima osiguramo što bolje uvjete za nastavu na daljinu te da se proces i život odvijaju što normalnije u ovoj izazovnoj situaciji, istaknula je.

Pozvala je još jednom sve da prate rasporede kako ne bi došlo do nepotrebnog opterećenja sustava te poziva sve nastavnike da snimaju sadržaje i videopredavanja te ih šalju na kurikulum@mzo-hr.

– Zajedno smo u ovome i vjerujem da ćemo uspjeti, poručila je.

Aktualno
Hrvatska