Središnji prostor MORH-a imenovan Trgom Hrvatske vojske i Prilazom Zbora narodne garde

U ozračju svečanog obilježavanja 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske u Ministarstvu obrane u Zagrebu, održana je svečanost imenovanja središnjeg prostora kompleksa Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH u Trg Hrvatske vojske i Prilaz Zbora narodne garde, održana je svečana akademija u Domu HV-a “Zvonimir”, a otvorena je izložba proizvoda hrvatske obrambene industrije.

Naime, povodom obilježavanja 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske, tradicija imenovanja središnjih prostora Ministarstva obrane i Glavnog stožera nastavila se imenovanjem Trga Hrvatske vojske i Prilaza Zbora narodne garde čime se odala počast Hrvatskoj vojsci i svima koji su sudjelovali u njezinom stvaranju, a samim time i u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

-Hrvatska vojska nije naslijeđena, ona je stvorena u Domovinskom ratu. Domovinski rat je naš temelj i drago mi je da Hrvatsku vojsku prožimamo vrijednostima Domovinskog rata. Drago mi je što smo danas imenovali i Prilaz Zbora narodne garde jer je upravo ZNG preteča Hrvatske vojske. Hvala svim vojnicima, dočasnicima i časnicima na svemu što su učinili za našu vojsku, ali i državu- rekao je ministar Krstičević.

Također, predsjednik Vlade Andrej Plenković je povodom obilježavanja 28. obljetnice Hrvatske vojske u Ministarstvu obrane otvorio izložbeni prostor proizvoda hrvatske obrambene industrije.

Aktualno
Hrvatska