ŠRD Som usvojio plan za iduću godinu

Ribolovci su uspješno zaključili 2022. godinu

Športsko ribolovno društvo Som iz Popovače održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je usvojeno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022., kao i plan rada i financijski plan za 2023.

– Redovito i aktivno smo sudjelovali u radu Športsko ribolovnog saveza SMŽ, Zajednici športsko ribolovnih udruga SMŽ te u Zajednici sportskih udruga Grada Popovače. Brojimo ukupno 49 članova, od kojih 43 seniora i 6 kadeta. Ribočuvarska kontrola prodala je ukupno 13 dnevnih dozvola što je napredak u odnosu na prošlu godinu. Jezero smo kosili 8 puta, a sukladno donesenoj odluci na skupštini, jezero je bilo otvoreno svaki dan. Na ovoj skupštini smo tu odluku opet promijenili te će jezero biti otvoreno od petka do nedjelje i praznicima, navode iz ŠRD Som i nadodaju:

– Uz pecaru je postavljena lamperija, nabavljen je benzinski agregat te je dio ograde zamijenjen novom. Iskopan je ostatak poluotoka zbog čega jezero izgleda veće i atraktivnije. Uspostavili smo metodu ispumpavanja vode uz pomoć kardanske pumpe te tako omogućili ribi normalne uvjete u sušnom razdoblju i ribičima lakši pristup vodi. Poribljavanje jezera vršilo se prema planu s oko 500 kilograma konzumnog šarana. Obilježili smo sve važne praznike, organizirali natjecanja na jezeru povodom obilježavanja Dana grada Popovače, šaransko natjecanje, memorijal Slavko Ilčić Čiro i Spin kup te ostala županijska natjecanja.

Od važnijih planova za sljedeću godinu na popisu je poribljavanje jezera prema planu, pumpanje vode u jezero, stroža kontrola voda, uređenje kanala Obžev, suradnja s drugim udrugama te organiziranje redovnih natjecanja na njihovim vodama.

Čestitke na radu i uspjeh u budućnosti udruzi su poželjeli zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.