Spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u Kutinu dolaze u svibnju

Građani Kutine uskoro će dobiti nove spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.

Naime, riječ je o spremnicima za otpadni papir, staklo, plastiku i biootpad, a za koje je zanimanje iskazalo 407 općina i gradova u Republici Hrvatskoj. Narudžba spremnika je u tijeku, a natječaj bi se trebao završiti krajem mjeseca.

– Cjelokupna nabava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost podijeljena je u 4 ili 5 lotova tako da vjerujemo da će sljedeći mjeseci donijeti spremnike na ulice naših gradova, ne samo u Kutinu, već u cijelu Hrvatsku, istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prilikom svog posjeta Kutini.

Nabava spremnika pomoći će u kompletiranju komunalne infrastrukture vezane za uspostavu učinkovitog sustava gospodarenja otpadom, a paralelno s tim radit će se na kontinuiranoj edukaciji građana, ali i svih ostalih koji su uključeni u cijeli sustav.

Na području Grada Kutine, Grada Popovače i Općine Velika Ludina, otpadom trenutno gospodari tvrtka Eko-Moslavina. S početkom ove godine, uz obvezu odvojenog prikupljanja otpada na kućnom pragu, novost za korisnike je i model naplate usluge. Zbog povećanja troškova, posljedično i povećanja cijene usluge uzrokovane ovim promjenama, navedene jedinice lokalne samouprave trenutno rade na pronalasku efikasnijih rješenja, ali i jeftinijih modela za građane.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija