Sportsko rekreacijska zona u Petrinji postaje stvarnost

Gradu Petrinji dodijeljena su bespovratna sredstva za financiranje projektnog prijedloga Izrade dokumentacije za projekt “Sportsko rekreacijska zona uz rijeku Petrinjčicu”.

Projekt vrijedan 421.885 kuna obuhvaća rekonstrukciju nogometnog igrališta s tribinama na površini od 40 tisuća kvadratnih metara, a na njemu bi se nalazile atletske staze, teren za mali nogomet, badminton, odbojku, stolni tenis, šah, prostor za djecu s teškoćama u razvoju, vanjska teretana prilagođena osobama s invaliditetom, svlačionice, kotlovnice i spremišta.

– …s druge strane tog prostora je projekt Multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu površine oko 9 tisuća metara kvadratnih koji bi u projektnoj dokumentaciji trebao obuhvaćati košarkaško igralište s montažnom natkrivenom tribinom, parkom s fontanom, dječjim igralištem i ostalim hortikulturnim uređenjem, objasnio je voditelj projektnog tima Danijel Dvorneković.

Za izvođača radova, odabrana je tvrtka Bilota inženjering d.o.o. iz Segeta Donjeg, a uoči potpisivanja Ugovora, gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović je istaknuo:

– Ovo je početak nečega za što smatram da radimo dobra djela i da struku treba uključiti. Nadam se da ćemo napraviti dobre projekte u interesu svih građana i svih generacija koje dolaze u budućnosti u kojoj će uživati.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija