SOELA 2019. – otvorena peta Izložba električnih i hibridnih vozila

Danas je u Sisku službeno započeo program tradicionalne sedme utrke solarnih automobila “SOELA 2019”.

Manifestacija je nastala u organizaciji Tehničke škole Sisak, a program je jutros otvorila revijalna vožnja solarnih automobila, kao uvod u 5. Izložbu električnih i hibridnih vozila. Na prostoru Pješačke zone predstavljeno je tako 20-tak električnih i hibridnih automobila koji su dostupni na našem tržištu, a građani Siska i njihovi gosti imali su, također priliku provozati sva izložena vozila.

Izložbu je otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je u društvu svojih zamjenika i predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić obišao ove zanimljive eksponate.

– Po peti puta održavamo Izložbu električnih i hibridnih automobila, a po prvi puta imamo izložen novi model Tesle. Solarna tehnologija je budućnost, a vjerujem da ćemo na osmu SOELU doći sa županijskim električnim automobilom. Na taj način uključujemo se u borbu za čisti i zdravi okoliš, a mi smo u tome preteča, istaknuo je župan Žinić.

U sklopu programa, organizirana su zanimljiva predavanja 4. Konferencije u velikoj sali Hotela Panonije na temu “Svemirska tehnologija – izazov za obrazovni sustav i gospodarstvo”, dok je sama utrka solarnih automobila predviđena za sutra s početkom u 9 sati.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak