Slovenci prikupili 67.000 eura za izgradnju Kuće “Naša djeca” u Petrinji

Prikupljenim sredstvima i sredstvima drugih donatora postavit će se montažna kuća koja će služiti kao Centar za igru, psihosocijalnu podršku i zabavu djece, mladih i obitelji
humanitarna akcija

U okviru humanitarne akcije “Za djecu Petrinje” udruge “Zveza prijateljev mladine Slovenije” i Radiotelevizije Slovenije prikupljeno je 67.000 eura za izgradnju Kuće “Naša djeca” u Petrinji, koja bi trebala zaživjeti krajem godine, priopćilo je Društvo Naša djeca.

Prema želji stanovnika Petrinje, a posebno obitelji s djecom koje žele ostati u svojem gradu, prikupljenim sredstvima i sredstvima drugih donatora postavit će se montažna kuća koja će služiti kao Centar za igru, psihosocijalnu podršku i zabavu djece, mladih i obitelji. Ondje će se održavati razna događanja, stručne i kreativne radionice, a prikupljena sredstva namijenit će se i za kupnju opreme i ostalog pribora. Pružat će se i usluge pomoći u učenju te stručna psihosocijalna pomoć djeci, adolescentima i roditeljima.

Donacijski ugovor, kao prvi korak u izgradnji kuće, potpisale su Martina Botužić Dževerlija, predsjednica Društva “Naša djeca” Petrinja i Darja Groznik, predsjednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija