Sljedeće akademske godine kreće izgradnja Studentskog centra u Petrinji

Danas je u Sisku potpisan Ugovor o projektiranju Studentskog doma u Petrinji.

Ugovor je vrijedan 221 tisuću kuna, a njega je sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivom Žinićem potpisao Mato Žagar, inače direktor zagrebačke tvrtke Arhingtrade koja će u narednih 135 dana pripremiti potrebnu projektnu dokumentaciju. Dom bi bio kapaciteta otprilike 70-tak kreveta, a u svom sastavu imao bi, također i studentsku menzu.

– Prošle smo godine u prosincu sklopili Sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Sisačko-moslavačke županije, a plod te suradnje upravo je današnji Ugovor. Tada smo definirali radni koordinacijski tim koji vodi ovaj projekt i vrlo smo brzo došli do konkretnih stvari. Na Odsjeku Učiteljskog fakulteta u Petrinji, kojeg ovoga trenutka pohađa preko 500 redovnih i izvanrednih studenata, ima velikih potreba za izgradnjom studentskog doma. Vjerujem da ćemo vrlo brzo imati potrebnu projektnu dokumentaciju i ishoditi ostale dozvole kako bismo mogli krenuti u osiguravanje sredstava za izgradnju objekta, objasnio je župan Žinić.

Potpisivanju Ugovora nazočili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i prodekan Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta Marko Badrić, kao i predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Sisak Ivan Prskalo te ravnatelj spomenutog Centra Božan Šutalo.

– Otišli smo korak od onog Sporazuma pred nepunih 6 mjeseci i ušli u izradu projekta. Već sa sljedećom akademskom godinom, poduzet ćemo sve radnje, da se taj dom i izgradi. Ovakav dom omogućit će studentima učinkovitije studije, ali i dati priliku da razmislimo o novim studijskim programima u Sisku i Petrinji, poručio je rektor Boras.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak