Škole u Sisku spremne 18. siječnja započeti s nastavom

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je rekla da su, uz pomoć statičara, građevinara i zaposlenih u gradskom sustavu, izvijestili Ministarstvo obrazovanja da su spremni 18. siječnja početi s nastavom

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Glinska dogradonačelnica Branka Bakšić Mitić izrazila je zabrinutost zbog nepoznanica u vezi s početkom nastave u školama.

-Naša je osnovna škola neoštećena i trenutačno je u njoj smješten Stožer grada Gline. Mi smo spremni naći rješenje da nastava u toj zgradi što prije počne- rekla je.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je rekla da su, uz pomoć statičara, građevinara i zaposlenih u gradskom sustavu, izvijestili Ministarstvo obrazovanja da su spremni 18. siječnja početi s nastavom.

-Bili smo spremni početi s A modelom nastave. Učenicima iz objekata koji još nisu obnovljeni organizirali smo prijevoz do najbliže škole kako bi svi osnovci počeli s nastavom- rekla je.

Kad je riječ o nezbrinutim osobama, imaju 300 zahtjeva za kontejnere, a 73 kontejnera.

-Danas će svi biti priključeni na struju i atestirani. Nastojat ćemo da barem one građane koji su u dvoranama a imaju crvene naljepnice ili višečlane obitelji smjestimo u čvrste objekte, a planiramo i da uz suglasnost privatnih iznajmljivača u njihovim prostorima smjestimo dio građana- rekla je Ikić Baniček.

Ocijenila je kako za najavljene mjere oporavka gospodarstva nema vremena za javne rasprave i proceduru jer Ministarstvo gospodarstva, kako je rekla, može hitno financijski pomoći poduzetnicima kako bi što prije osposobili pogone i počeli proizvodnju.