Škola na HRT3 čeka učenike

Urednica projekta “Škola na trećem” Rahela Štefanović rekla je kako je sve spremno za početak TV-nastave s kojom se kreće u ponedjeljak u 8 sati na Trećem programu HTV-a, a prvi će je koristiti istarski učenici.

– Mi smo spremni. Krećemo s Istrom. Škola je organizirana od 8 ujutro do kasnih popodnevnih sati, rekla je Štefanović u petak u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog”.

Nastava je namijenjena osnovnoškolcima od I do IV razrada i podijeljena je po satima i razredima. Prvi razred imat će nastavu od 8 do 10 ujutro, drugi razred od 10 do 12.30 sati. Potom će biti dokumentarac BBC-a o životinjama, što je svojevrsna simulacija velikog odmora. Potom će uslijediti 2,5 sata za treće razrede i tri sata za četvrte razrede.

Obuhvaćeni su hrvatski, matematika, priroda i društvo, strani jezik – najvjerojatnije samo engleski, tjelesni, likovni i glazbeni, istaknula je urednica projekta. Ministrice znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak popodne će održati koordinacijski sastanak s ravnateljima škola s područja Istarske županije u Pazinu, u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile.