SKOI “Centar” proglašen najtrofejnijim klubom prvenstva Hrvatske u streljaštvu

Na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu proteklog je vikenda održano prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom u gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem.

Prvenstvu je pristupilo i šest članova sisačkog Streljačkog kluba osoba s invaliditetom “Centar”, a koji su s 9 osvojenih medalja dobili titulu najtrofejnijeg kluba prvenstva.

Najuspješniji u kategoriji SH 2 bio je Marijan Škledar, koji je u serijskoj zračnoj pušci ponovio lanjski uspjeh i ponovo se okitio naslovom prvaka države. U disciplini R-4, stojeći stav, osvojio je srebro, a u R-5, ležeći stav, brončanu medalju.

Prošlogodišnja rekorderka serijskom puškom Katarina Knežić, također je ponovila naslov prvakinje Hrvatske. U disciplini R-4 osvojila je broncu, dok je u R-5 ostala bez medalje na 4. mjestu.

Novi prvak države u kategoriji SH 0 serijskom puškom je Siniša Lovrenović, a zlato u kategoriji SH 0 zračnim pištoljem osvojio je i novi član kluba Stjepan Sviben iz Kutine.

Tihomir Ilijević koji je prošle godine bio prvak serijskom puškom i pištoljem u kategoriji SH 0, ove godine u istim disciplinama osvaja dva srebra.

Najveći tragičar prvenstva bio je Drago Števinović koji je gađao tri discipline pištoljem i u sve tri zauzeo četvrto mjesto.

Po prvi puta je u sklopu prvenstva održan i KUP HSSOI-a zračnim pištoljem u apsolutnoj kategoriji, a sisački je klub imao tri natjecatelja: Dragu Števinovića, Tihomira Ilijevića i Stjepana Svibena. Potonji je osvojio treće mjesto, Ilijević je zauzeo peto, a Števinović je završio na osmom mjestu.

Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Sport