Siščani odali počast hrvatskim braniteljima

Na današnji dan obilježavamo 28. godina od proglašenja državne neovisnosti i suverenosti.

Naime, dana 25. lipnja 1991. Hrvatski je sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika SFRJ. Tome je prethodio referendum na kojem se preko 90 posto građana izjasnilo za razdruživanje i osamostaljenje. Na spomenutoj je sjednici Sabor donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Na današnji se dan, također prisjećamo svih onih koji su izgubili život u događanjima koja će uslijediti, s naglaskom na branitelje bez kojih se danas ne bismo spominjali Dana državnosti.

Tako su i u Sisku zapaljene mnoge svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana. Vijence je uz obitelji poginulih branitelja, pripadnike Hrvatske vojske i policije te članova braniteljskih udruga, položilo izaslanstvo Grada Siska predvođeno gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.

Počast kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac te kod spomenutog spomenika na Trgu dr. Franje Tuđmana, odali su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak