Siščani među najvećim ljubiteljima hamburgera

U zadnjih godinu dana Hrvati su putem Glova naručili više od 1,7 milijuna burgera
hamburger

Hrvatski građani su zadnjih godinu dana preko Glova naručili više od 1,7 milijuna raznih burgera, čime je Hrvatska među deset zemalja u kojima posluje Glovo u kojima se burgeri najviše naručuju, izvijestili su iz Glova uoči sutrašnjeg Međunarodnog dana hamburgera.

Međunarodni dan hamburgera u svijetu se obilježava 28. svibnja, povodom čega iz Glova iznose još neke trendove potrošnje u Hrvatskoj. Tako je u Zagrebu u proteklih godinu dana naručeno 850 tisuća burgera.

Veliki ljubitelji te hrane su i u Sisku, gdje su od svih proizvoda naručenih i kupljenih putem Glova u zadnjih 12 mjeseci čak 34 posto bili burgeri, a zatim slijede Velika Gorica, Varaždin, Rijeka i Karlovac.

Najviše u Hrvatskoj naručuju vrste cheeseburger, klasični burger i chicken burger, a burgeri se najčešće naručuju petkom i subotom, i u terminima od 20 do 21 sat.

Kao zanimljivost oko naručivanja te očito popularne brze hrane, Glovo iznosi i da je najskuplja narudžba bila nekoliko dana prije Božića 2021., točnije 20. prosinca, kada je u Zagrebu naručeno 30 hamburgera za oko 1.600 kuna.

Aktualno
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Zanimljivosti