Sisak nastavlja subvencionirati poduzetničke kredite – u proračunu osigurano 800 tisuća kuna

Na 15. sjednici Gradskog vijeća izglasan je program "Sisački poduzetnik 2020.", ali i donesena odluka o povećanju sredstava za financiranje djelatnosti vatrogastva

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska izglasan je program naziva “Sisački poduzetnik 2020.” kojim se petu godinu u nizu nastavlja subvencionirati kamata poduzetničkih kredita te tamošnjim poduzetnicima omogućuje pristup najpovoljnijem izvoru financiranja za realizaciju razvojnih projekata. U ovogodišnjem proračunu za te je svrhe osigurano 800 tisuća kuna, namijenjenih za subvencioniranje kupnje ili izgradnje te proširenja gospodarskih objekata, nabavu opreme, kao i financiranje trajnih obrtnih sredstava.

Najniži iznos kredita povećan je na 80 tisuća kuna, odnosno najviši na 5 milijuna kuna, dok će prednost pri dodjeli imati proizvodne djelatnosti te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i od posebnog interesa za Grad Sisak. Valja istaknuti kako se i ove godine programom dodatno potiče poduzetništvo žena, koje ujedno ostvaruju pravo na veću potporu od ostalih.

Donesena je i odluka o povećanju sredstava za financiranje djelatnosti vatrogastva u 2020. godini, koja sada, za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Siska iznosi preko 10 milijuna kuna te više od 2 milijuna kuna za Vatrogasnu zajednicu Grada Siska čime je obuhvaćena i izgradnja vatrogasnog doma DVD-a Topolovac.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak