Stiže obećana pomoć

Sisačko-moslavačkoj županiji 252,8 tisuća eura za hitnu sanaciju posljedica nevremena

Sredstva su prvenstveno namijenjena za hitnu sanaciju objekata u kojima se živi
vlada rhŽeljko Hladika/PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila 20 milijuna eura za hitnu sanaciju posljedica prošlotjednog nevremena.

Prema rješenju o odobrenju sredstava na teret proračunske zalihe državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu, odobrava se ukupan iznos od 20 milijuna eura za hitnu sanaciju štete na stambenim objektima nužnima za život, nastale uslijed jakog olujnog nevremena od 19. i 21. srpnja.

Ministar financija Marko Primorac rekao je da se radi o novcu prvenstveno namijenjenom za hitnu sanaciju objekata u kojima se živi, a premijer Andrej Plenković istaknuo je da je riječ o tek inicijalnim sredstvima pomoći.

Brodsko-posavska županija dobit će 3,2 milijuna eura, Karlovačka 1,3 milijuna, Krapinsko-zagorska 161,4 tisuće eura, Osječko-baranjska 376,6 tisuća, Požeško-slavonska 2,9 milijuna, Sisačko-moslavačka 252,8 tisuća, Vukovarsko-srijemska 7,2 milijuna i Zagrebačka županija 4,5 milijuna eura.

Županije se zadužuju da kao primatelji sredstava, utvrde kriterije za raspodjelu stradalim jedinicama lokalne samouprave, a odobreni iznos županijama isplatit će se jednokratno po utvrđivanju tih kriterija. Jedinice lokalne samouprave dužne su sredstva utrošiti u roku od godine dana od primitka.

Aktualno
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija