Sisačkim studentima uručena 31 nova stipendija

Sisačkim studentima uručen je 31 novi ugovor o stipendiranju za tekuću akademsku godinu. Naime, u gradskom je proračunu za 2020. godinu osigurano 700 tisuća kuna za studentske stipendije, od čega je 100 tisuća donacija OTP banke, a s ovim ugovorima u gradskom programu stipendiranja trenutno se nalazi 99 studenata.

Studentima su ugovore uručili direktor Poslovnog centra sjeverozapadna Hrvatska, Sektor poslovanja s korporativnim klijentima u OTP banci Vjekoslav Filko i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

– Veseli me da su 23 studenta diplomirala u prošloj godini što znači da je gradska stipendija velika pomoć kako bi studenti na vrijeme diplomirali. Također se veselim i tome da neki od vas, nakon što diplomiraju, postanu dio gradskog sustava kako bi pomogli u izgradnji i razvoju svog grada, poručila je Ikić Baniček.

Studentima je čestitao i Vjekoslav Filko naglasivši kako se stipendije osiguravaju iz programa “Zeleno svjetlo za znanje”, dok se Gradu i OTP banci u ime svih dobitnika zahvalio Rudolf Suntešić, student 4. godine Informatike u Puli:

– Stipendija će uvelike pomoći nama studentima tijekom ove akademske godine i osobno smatram kako su to dobro uloženi novce u mladost grada Siska.