Sisačkim ribičima uručeni ključevi novosagrađene ribičke kuće na Ciglarskoj grabi

Gradonačelnica Siska je na Ciglarskoj grabi službeno predala novosagrađenu ribičku kuću na privremeno korištenje Zajednici športsko ribolovnih udruga grada

Gradonačelnica Siska je na Ciglarskoj grabi službeno predala novosagrađenu ribičku kuću na privremeno korištenje Zajednici športsko ribolovnih udruga grada. Tom je prilikom Ikić Baniček podsjetila kako je uređenje lokacije započelo još 2016. godine, dok je investicija bila vrijedna oko 500 tisuća kuna.

– Ciglarska graba bila je šikara i te smo godine prvo pokrčili cijeli teren, napravljena je staza za trčanje i bicikliranje, postavljena je rasvjeta, klupe, vidikovci, platoi za buduće ugostitelje nakon čega se ukazala potreba da netko brine o životinjskom svijetu, o pticama i ribama, i sretno se poklopilo da nam se javila Zajednica športsko ribolovnih udruga grada Siska koja već dugi niz godina nema odgovarajući prostor, rekla je gradonačelnica.

Gradnjom ribičke kuće riješen je i problem javnog WC-a kojeg su isticali brojni korisnici Ciglarske grabe, dok je cijeli izgled ribičke kuće prilagođen prostoru stoga je fasada obložena oblicama, unutra je prostor za okupljanje, dva uredska prostora i sanitarni čvor.

– Ovaj prostor nam puno znači i čekali smo na jedan ovakav objekt više od 30 godina, rekao je predsjednik Zajednice športsko ribolovnih udruga Đuro Adamović.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak