Sisački vrtićarci pustili ribice u jezerce u Capragu

Jezerce je od danas dom za 250 malih karasa
DSC_7575-1024×683

Jezerce u Capragu, koje je nedavno ponovno proradilo, dobilo je nove stanovnike. Djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Novi, s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, pustila su danas u jezerce 250 malih karasa, ribica koje najviše vole obitavati u akvarijima i vrtnim jezercima. Djelatnici Komunalca posadili su i močvarno bilje čime je dodatno obogaćena eko flora ovog prostora.

Voda je iz jezerca morala biti ispuštena nakon potresa u kojem je oštećen cjevovod i infrastruktura potrebna za njegovo funkcioniranje. Tvrtka ABS je od 2013. godine sudjelovala u projektu vraćanja jezerca u život čiji su djelatnici tada uspjeli osposobiti cijevi potrebne za dolazak vode iz rijeke Save.

– U suradnji sa Sisačkim vodovodom i Komunalcem popravili smo oštećenja na cjevovodu koja su nastala u potresu kako bismo vodu koju koristi ABS u proizvodnji, nakon filtriranja, mogli vratiti u jezerce. Jedan smo od najvećih poslodavaca u gradu Sisku i trudimo se dati svoj doprinos lokalnoj zajednici kroz ovakve društveno korisne projekte, naglasio je rukovoditelj ljudskih potencijala u ABS-u Sisak Dorijan Crnković.

Jezercu se posebno vesele stanovnici Capraga, ali i brojni biciklisti i šetači koji rado svrate do ovog mjesta kako bi se odmorili na obližnjim klupama ili napravili odličnu fotografiju na drvenom mostiću kojeg su prije nekoliko godina napravili djelatnici Komunalca.

Zlatne ribice, koje su danas puštene u jezerce, donacija su limarije Baranček Gradu Sisku, a iz Komunalca mole sve građane da ne puštaju u jezerce kornjače i riječne ribe.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak