Sisačka HVIDR-a obilježila 30. obljetnicu rada

Obilježavanju se odazvao predsjednik Zoran Milanović
hvidra sisak

Sisačka Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata HVIDR-a danas obilježava 30. obljetnicu rada. Obilježavanju se odazvao predsjednik Zoran Milanović u pratnji generala Marijana Marekovića, izaslanik Ministra branitelja državni tajnik Špiro Janović te gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

– Često kažu da je Hrvatsku obranio mali broj dobrih ljudi. Otišli su u rat, kako kaže pjesma Arsena Dedića i Gabi Novak, ‘odoše dječaci, vraćaju se ljudi’. Oni koji se nisu vratili, naše sjećanje i naše poštovanje je uvijek s njima. U prostorijama HVIDR-e pokazali su mi jednu slikovnicu za djecu, za koju imam savjet – stavite unutra par rečenica da je Hrvatska obranjena samo zahvaljujući sebi, rekao je predsjednik Milanović u svome obraćanju na svečanoj akademiji.

Predsjednik HVIDR-e Sisak Stjepan Lugarić u društvu Ružice Bakarić i Paule Šalić iz Udruge roditelja poginulih branitelja grada Siska ugostio je predsjednika i uzvanike u prostorijama udruge i upoznao ih s radom i rezultatima HVIDR-e. Odana je počast poginulim braniteljima kod spomenika na Kontrobi, nakon čega je predsjednik zaželio posjetiti i Spomen sobu poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata grada Siska.

– Danas hrvatski branitelji mogu biti ponosni što žive u europskom gradu, gradu Sisku. U gradu razvijene demokracije, kulture i međusobne tolerancije. U gradu koji se cijene i poštuju oni koji su dali doprinos u Domovinskom ratu za boljitak hrvatskog naroda, istaknuo je u svom govoru Stjepan Lugarić, predsjednik HVIDR-e Sisak.

HVIDR-ini programi sportske rekreacije pomažu u psihosocijalnoj rehabilitaciji invalida Domovinskog rata, a rad s djecom i ostali programi redovito su poduprti iz gradskog proračuna. O programima udruge govorilo se i na svečanoj akademiji održanoj u Hotelu Panonija.

– Čestitam vam na 30 godina truda i rada, prijateljstva i razumijevanja koje ulažete u sve projekte da ih održite na životu, a nema ih malo. To iziskuje jako puno truda, jer uvijek sve ovisi o ljudima, o jezgri vaše udruge. Sisak je, kako znate uvijek branio i obranio Hrvatsku, uvijek smo bili na prvoj crti bojišnice. I to je utkano u naše sisačke duše i u naša srca, u naše radništvo, u naše poduzetništvo, u naše gospodarstvo. Ogledava se to, naravno, i u bogatstvu braniteljskih udruga, koje sve, nadam se, u Gradu Sisku prepoznaju partnera od kojega će uvijek imati otvoreno srce i podršku, rekla je, obraćajući se predsjedništvu HVIDR-e i okupljenima gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak