Sedam godina izvlačio novac iz trgovačkog društva i pokrivao se krivotvorenom dokumentacijom

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 39-godišnjakom kojega se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenje službene ili poslovne isprave na štetu trgovačkog društva iz Popovače

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 39-godišnjakom kojega se tereti za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Muškarca se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva iz Popovače, u razdoblju od veljače 2011. do srpnja 2014. godine sa žiro računa trgovačkog društva u više navrata podigao novac u iznosu od najmanje 799 643 kune. Nadalje, u razdoblju od početka siječnja 2017. do listopada 2018. godine sakrio je poslovnu dokumentaciju trgovačkog društva te nastavio podizati novac sa žiro-računa trgovačkog društva, a koji je, kao u prethodnom slučaju, zadržao za sebe.

Također je utvrđeno da je od kraja travnja 2016. do sredine listopada 2018. godine, u namjeri da umanji svoje dugovanje prema trgovačkom društvu, sačinio neistinitu dokumentaciju u kojoj je naveo kako trgovačko društvo ima nenaplaćena potraživanja prema više pravnih i fizičkih osoba.

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija