Sandra Perković, Tin Srbić, reprezentacija u samostrelu te braća Sinković najbolji po izboru Sportskih novosti

Poznata su imena dobitnika 68. izbora Sportskih novosti za najboljeg sportaša i sportsku ekipu u 2019. godini. U ovome je izdanju najveće sportske nagrade u Hrvata sudjelovalo 290 sportskih novinara iz 55 redakcija diljem zemlje.

Treću godinu u nizu, ali i petu ukupno, titulu najbolje ekipe Hrvatske s 95 glasova odnijela je ženska reprezentacija u samostrelu, koju ove godine čine Valentina Pereglin, Sanja Komar i Mihaela Oborovečki, dok su braća Valent i Martin Sinković, inače svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara, proglašeni najboljom momčadi godine s 226 osvojenih glasova.

Nagrada za Fair-play pripala je Danielu Šaškinu i Saši Bittermanu, posadi koja je veliku pažnju privukla na ovogodišnjem rallyju Dakar, a ona za najboljeg mladog sportaša Hrvatske plivaču Franku Grgiću. Novitet 68. izbora Sportskih novosti je kategorija sportske osobe godine, gdje je s 39 posto osvojenih glasova, led probio Dinamov trener Nenad Bjelica.

Nagradu za najboljeg sportaša Hrvatske osvojio je gimnastičar Tin Srbić, pobijedivši Luku Modrića sa 165 glasova, dok je titula najbolje sportašice sa 138 glasova po osmi puta pripala Sandri Perković, kojim se ova Kraljica diska izjednačila s dosadašnjom rekorderkom, bivšom skijašicom Janicom Kostelić.