Roman Rosavec: Medicinske sestre važan su čimbenik cijelog kruga liječenja

Na godišnjicu rođenja Florence Nightingale, utemeljiteljice modernog sestrinstva, obilježava se Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja.

Ovaj jedinstveni spomendan prilika je zdravstvenim profesionalcima i javnosti, da se osvrnu na rad i zadaće medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi. Suvremena zdravstvena zaštita bila bi nezamisliva bez medicinskih sestara i tehničara, koji danas predstavljaju najbrojniju grupaciju profesionalaca u zdravstvu, dok ih u Hrvatskoj djeluje oko 40 tisuća.

Tom je prigodom, zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec danas posjetio Neuropsihijatrijsku bolnicu “Dr. Ivan Barbot” u Popovači te medicinskim sestrama, uz simbolične darove, čestitao njihov dan.

– Danas sam ovdje u Popovači u Neuropsihijatrijskoj bolnici, važnom subjektu na području Grada, ali i Sisačko-moslavačke županije, gdje ima veliki broj medicinskih sestara, koje se svakodnevno trude i rade svoj posao te su važan čimbenik cijelog kruga koji se bavi liječenjem i zdravljem ljudi. Prigoda je to za uputiti riječi zahvale za sve ono što je učinjeno i dati potporu da i dalje tako ustraju, rekao je Rosavec prilikom svog posjeta bolnici.

 

Grad
Hrvatska
Ostalo
Popovača
Sisačko-moslavačka županija