Relaksacija e-propusnica, pogledajte tko ih sad može dobiti

Nova uputa lokalnim stožerima civilne zaštite za izdavanje e-Propusnica

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je zaprimio mnogobrojne upite građana koji imaju u vlasništvu nekretnine koje se nalaze izvan mjesta njihovog prebivališta ili stalnog boravka te imaju potrebu obilaska ili odlaska na te nekretnine.

Stoga su izdali uputu lokalnim stožarima da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom za izdavanje e-propusnice te da se propusnice mogu izdavati i vlasniku i osobama koje s njim žive u kućanstvu

– S obzirom na  epidemiološku situaciju daje se uputa nadležnim stožerima (stožerima prema mjestu prebivališta i stožerima mjesta odredišta kad su pitanju otoci) da se odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom u smislu točke II. podtočke e) Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj te da je to opravdan razlog za izdavanje e-Propusnice. E-Propusnica se može izdati vlasniku nekretnine i osobama koje s njim žive u zajedničkom kućanstvu, stoji u dopisu Stožera.