Rekordan broj sudionika na ovogodišnjem Zimskom pohodu Novskim brdom

Planinarsko društvo Zmajevac i ove je godine organiziralo Zimski pohod Novskim brdom. Tradicija je to koja traje 22. godine, a u aktualnom izdanju privukla je i najveći broj planinara do sada – njih više od petsto iz 28 planinarskih društava Hrvatske.

Okupljanje je započelo na malom trgu, odakle su planinari krenuli do Novljanskog jezera prema izvoru potoka Novljančice, „Jelenja glava“ i natrag.

– Ovaj pohod ostat će zabilježen prema najvećem broju planinarki i planinara Planinarskih društava koja su sudjelovala u našem tradicionalnom Zimskom pohodu. Za sve sudionike nakon povratka priredili smo ručak kod kućice na Novljanskom jezeru, poručila je predsjednica Planinarskog društva Zmajevac Melita Mihalić.

Također, po povratku u grad, gosti su mogli proći “Lukinu zagonetnu stazu” kojom su ih provele djelatnice Turističke zajednica Novska ili obići Muzejsko zavičajnu zbirku Grada Novske “Zbirku Sajko”.

Ovogodišnji pohod imao je humanitarni karakter, naime, planinari su proveli akciju prikupljanja plastičnih čepova pod nazivom “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” za pomoć djeci oboljeloj od hematoloških i onkoloških bolesti.