Regionalno prvenstvo u mažoret plesu okupilo oko 200 sudionika iz Kutine i okolice

Mažoretkinje grada Kutine proteklog su vikenda bile organizator Regionalnog prvenstva sjever 2. Natjecanje u Športskom centru Kutina okupilo je oko 200 sudionika, a uz domaćine, nastupili su plesači iz 4 tima, naime Plesni klub Barbara iz Zagreba, Plesna udruga Magi iz Ivanić-Grada, Plesna udruga StarDance iz Siska te Plesna udruga Dijamant Mažoretkinje Grada Siska. Također, ovo je prvi puta da su Kutinjanke imale čast biti domaćin regionalnog prvenstva Saveza Hrvatskog udruženja mažoret timova.

– Čast mi je da imamo priliku biti domaćini i organizatori ovako lijepog događanja. Zahvaljujem se Gradu Kutini i Športskom centru Kutina na dobroj suradnji te podršci kako u radu naše sekcije mažoretkinja kroz čitavu godinu, tako i u organizaciji ovog događanja, rekla je voditeljica Mažoretkinja grada Kutine Ana Marija Benčić.

– Kutinjani imaju dugu tradiciju mažoret plesa te su svojim rezultatima prepoznati u cijeloj Hrvatskoj. Drago mi je da se ta tradicija nastavlja i da smo upravo mi domaćini ove smotre na kojoj pozdravljam sve sudionike- kazao je na otvorenju gradonačelnik Zlatko Babić.

U revijalnom dijelu natjecanja, mažoretkinje su pokazale svoje ponajbolje točke i oduševile posjetitelje, a domaćini su publiku, također počastili koncertom s Gradskim puhačkim orkestrom Krešimir, koji već tradicionalno organiziraju povodom Međunarodnog dana žena.