Reciklažno dvorište u Kutini spremno za korištenje

Reciklažno dvorište u Radićevoj ulici, a u čiju je izgradnju uloženo 3,8 milijuna kuna, predviđeno je isključivo za fizičke osobe, što znači da će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu kako bi se mogao odložiti otpad

Grad Kutina

Usprskos nedavnoj promjeni visine poplavnih voda Lonjskog polja, reciklažno dvorište u Kutini još je jedan projekt uspješno priveden kraju. U njega je uloženo 3,8 milijuna kuna, dijelom financiranih iz Kohezijskog fonda i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te proračuna Grada.

Naime, u Radićevoj ulici uz deponij, građani od sada mogu odlagati čak 48 vrsta korisnog otpada na površini od 2 000 kvadratnih metara. Također, dvorište je predviđeno isključivo za fizičke osobe, što znači da će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu kako bi se mogao odložiti otpad.

Povodom dovršetka radova gradonačelnik Zlatko Babić predao je ključeve reciklažnog dvorišta direktorici Eko Moslavine Adrijani Cvrtili.

– Nadam se kako ćemo zajedno, odvajajući otpad više doprinijeti očuvanju okoliša i približiti se europskim standardima u odvajanju otpada. Osim toga, trenutno je u izradi projekt Sortirnice koja je i prije postojala, ali nije bila u skladu sa zakonskim propisima, nije imala ni uporabnu ni građevinsku dozvolu te se novim projektom nadamo kvalitetnijoj izradi same sortirnice, poručio je Babić.