RAZBIJENA KRIMI-GRUPA: U Zagrebu i Petrinji zaplijenjena velika količina droge, duhana i oružja

Suradnjom policijskih uprava zagrebačke i sisačko-moslavačke, dovršeno je višemjesečno kriminalističko istraživanje provedeno nad više hrvatskih državljana
PU zagrebačka/sisačko-moslavačka

Suradnjom policijskih uprava zagrebačke i sisačko-moslavačke, dovršeno je višemjesečno kriminalističko istraživanje provedeno nad više hrvatskih državljana koje se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, nedozvoljenu trgovinu te neovlašteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Slijedom rečenog, obavljena je pretraga doma i zemljišta 44-godišnjaka s područja Zagreba te 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje s područja Petrinje. Kod potonjih su zaplijenjene 204 stabljike indijske konoplje, gotovo dva kilograma osušene marihuane, ručna bomba, ručno izrađena cijev, spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, 99 komada raznog streljiva i oko 4.5 kilograma duhana. U slučaju osumnjičenog Zagrepčanina pronađena su tri improvizirana laboratorija za uzgoj indijske konoplje s 450 stabljika i opremom, više od sedam kilograma osušene marihuane te 30 mililitara ekstrakta marihuane.

Po dovršetku istraživanja, 56-godišnjak i 44-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, dok je protiv 60-godišnjakinje podnesena kaznena prijava.

Crna kronika
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija