Ravnateljica i zaposlenica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama potkradala žive i mrtve korisnike

Novac_kune

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti i pronevjeru dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke u dobi od 40 i 42 godine.

Istraživanjem je utvrđeno da je 40-godišnjakinja, tada kao ravnateljica centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama, koji se nalazi na sisačkom području, u kolovozu 2015. godine preuzela i za sebe zadržala novčana sredstva tada već preminulih pet korisnika, kao i novčana sredstva jedne korisnice centra, koja je ona nakon prodaje nekretnine imala na raspolaganju za svoje osobne potrebe. Također, u rujnu 2015. godine preuzela je novčana sredstva šestero korisnika centra, upućenih u druge ustanove, kojom prilikom je predstavnicima tih ustanova predala novčana sredstva korisnika, umanjena za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koja je zadržala za sebe. Zloupotrebljavajući svoj položaj na opisani način je na štetu korisnika centra prisvojila novčani iznos od gotovo 11 tisuća kuna.

Istraživanjem je utvrđeno i da je osumnjičena 42-godišnja zaposlenica centra u razdoblju od listopada 2015. do kolovoza 2018. godine, kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novčanih sredstava za osobne potrebe korisnika centra, s njoj dostupnog mjesta, na kojemu su u gotovini bila pohranjena novčana sredstva korisnika, za sebe protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupan iznos od 126 tisuća kuna.

Crna kronika
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija