Radovi na rekonstrukciji Holandske kuće nalaze se u visokoj fazi dovršenosti

Projekt “Info centar industrijske baštine – Holandska kuća”, prostora kojim će predstaviti industrijska baština Siska, ulazi u završnu fazu.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 29.3 milijuna kuna osiguranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za integrirani razvojni program temeljen na obnovi kulturne baštine, koji povezivanjem različitih elemenata i aktivnosti osigurava obnovu i unaprjeđenje upravljanja kulturnom baštinom s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Obnova obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju spomenute Holandske kuće u kojoj će uz multimedijalni postav industrijske baštine, biti smještena Galerija Striegl, zbirka ploča i audio uređaja Velimira Krakera. Time će se ujedno unaprijediti javna turistička infrastruktura Grada te omogućiti vrjednovanje bogate industrijske baštine u kulturno-turističke i razvojne svrhe.

Projekt obuhvaća i aktivnosti na hortikulturnom uređenju unutar zaštićene Arheološke zone Segestica – Sisica na javnoj zelenoj površini u Rimskoj ulici. Također, prostor zelene površine povezat će rijeku Kupu i Javno putničko pristanište – brod Biokovo.

Grad
Hrvatska
Kultura
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Turizam