PULS Moslavački štrk na Plitvičkim Jezerima otvorio izložbu “Liki od srca”

Slikari su se koreničkoj publici predstavili s više od 70 likovnih radova kojim dominiraju pejzaži i motivi iz prirode, ličkog kraja i Plitvičkih Jezera

Proteklog je tjedna lički ogranak PULS-a Moslavački štrk u Kulturno-informativnom centru Korenica otvorio izložbu “Liki od srca”. Događanje je nastalo pod pokroviteljstvom Općine Plitvička Jezera, a okupljenima se uvodno obratio ravnatelj tamošnje Narodne knjižnice Mile Mečev. O svom umjetničkom radu govorile su autorice Marija Božić, Dijana Mlinarić-Daić i Željka Breka, a ovom su se prigodom zahvalile svima koji su im pružili podršku u njihovom stvaralaštvu.

Slikari ličkog ogranka koreničkoj su se publici predstavili s više od 70 likovnih radova u tehnici akrila i impasta, a mnogobrojni posjetitelji imali su priliku uživati u njihovim prekrasnim pejzažima i motivima iz prirode, ličkog kraja i Plitvičkih Jezera.

Također, otvorenje su glazbeno obogatili Karlo Špehar i Katja Daić, učenici osnovne škole Mukinje, a stihovima dodatno oplemenio zavičajni pjesnik Goran Jurković. Izložba u koreničkom KIC-u može se pogledati do kraja 2019. godine, a nakon toga, u istom se prostoru planiraju i nove izložbe, od kojih će jedna biti i članova PULS-a “Moslavački štrk”.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Popovača
Sisačko-moslavačka županija