PULS “Moslavački štrk” gostovao na Međunarodnoj likovnoj koloniji u Velikoj Kladuši

Prihod od prodajne aukcije radova bit će doniran udruženju "I mi postojimo" roditelja, mladih i djece s posebnim potrebama općine Velika Kladuša
strk-kladusa

PULS “Moslavački štrk” sudjelovao je na Međunarodnoj likovnoj koloniji u Velikoj Kladuši, koja je održana 16. srpnja u okviru manifestacije “Kladuško ljeto 2022.”.

Organizator i domaćin kolonije, Fikret Abdić Toda je u ime Općine Velika Kladuša zaželio dobrodošlicu umjetnicima iz raznih gradova Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Inspirirani domicilnom kulturom i arhitekturom slikari su svoje emocije raznim likovnim tehnikama prenijeli na platna, papir i keramiku.

Svoj likovni doprinos u razvoju međunarodne kulturne suradnje svojim sudjelovanjem dali su predstavnici Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk” Branka Vrbanić, Jelena Srednoselec, Hajrudin Osmanagić, Zlata Benčec i Marija Pukec Žigić.

Sudionici likovne kolonije su sa zadovoljstvom donirali svoja djela jer je humanitarnog karaktera i prihod od prodajne aukcije radova bit će doniran udruženju “I mi postojimo” roditelja, mladih i djece s posebnim potrebama općine Velika Kladuša.

Po završetku Međunarodne likovne kolonije “Kladuško ljeto 2022.” koja je ujedno i dio projekta “Umjetnost bez granica”, upriličena je izložba nastalih radova i zajednička fotografija te su dodijeljene zahvalnice sudionicima s pozivom za ponovno likovno druženje.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija