Puklavec i Kodrić ponos grada i Hrvačkog kluba. Komes: Svim Petrinjcima ove medalje imaju zlatni sjaj

Pavel i Karlo, obojica članovi Hrvačkog kluba Petrinja, osvojili su srebrne medalje na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore u hrvanju
IMG-20221021-WA0009Grad Petrinja

U resortu Mlinski kamen održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen sjajan uspjeh petrinjskih hrvača, Pavela Puklavca i Karla Kodrića. Pavel i Karlo, obojica članovi Hrvačkog kluba Petrinja, osvojili su srebrne medalje na Prvenstvu svijeta za mlađe seniore (U-23) u hrvanju GR načinom održanom u španjolskom gradu Pontevedri.

Na tiskovnoj konferenciji, pored Pavela i Karla, bili su prisutni njihov klupski trener i predsjednik HK Petrinja Vinko Kadečka kao i njihov trener u reprezentaciji Anton Đok, zatim Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije i Petrinjskog sportskog saveza, Vladimir Bregović, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza i sisačko-moslavački dožupan Mihael Jurić. Uspjeh mladih Petrinjaca došla je podržati i gradonačelnica Magdalena Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom.

Gradonačelnica je čestitala Pavelu i Karlu na osvojenim medaljama naglasivši kako je sigurna da svim Petrinjcima one imaju zlatni sjaj. Poželjela je da njihov uspjeh bude poticaj i putokazi drugoj petrinjskoj mladeži da se umjesto u devastiranje javnog dobra usmjere u sport koji donosi višestruke koristi. Dotakla se i trenera Kadečke istaknuvši kako je dao iznimno velik doprinos sportu u Petrinji te kako njegovim velikim trudom i angažmanom Hrvački klub ponovno napreduje i dostiže nekadašnju razinu i rezultate.

Trener Kadečka istaknuo je kako je ovo izniman uspjeh za klub koji radi u vrlo skromnim uvjetima i koji financijski jedva preživljava te kako se nada da će ovaj uspjeh donijeti i veću financijsku podršku klubu od nadležnih institucija. Trener Anton Đok kazao je kako je na samom početku rada s Pavelom i Karlom, vidjevši njihovu volju, karakter i posvećenost hrvanju bio siguran u uspjeh. Dodao je kako ga se iznimno dojmila pozitivna energija ovih mladih hrvača i trenera Kadečke koja je itekako potrebna teško stradalom gradu i mladim generacijama kao dobar primjer i poticaj.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Badrić i zamjenik župana Jurić najavili su promjenu koje se na županijskoj razini pripremaju po pitanju financiranja sportaša te su pojasnili kako će se veći naglasak staviti na financiranje vrhunskih sportaša čiji rezultati nadilaze lokalnu razinu. Prisutni su se referirali i na novi Zakon o sportu koji će omogućiti izravne stipendije Ministarstva turizma i sporta, a Badrić je i od strane Petrinjskog sportskog saveza najavio veću financijsku podršku za vrhunski sport, ali i sport mladih. Dotakao se i adekvatne medicinske rehabilitacije i kvalitetne prehrane koja je nužna za vrhunski sport i kako je potrebno raditi na tomu da i ti aspekti budu dostupni na lokalnom području.

Svi su prisutni čestitali hrvačima na postignutom uspjehu te im poželjeli sreću u daljnjem radu poručivši im kako ne sumnjaju u njihove daljnje odlične rezultate.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija
Sport