Prva oboljela osoba od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji došla iz Austrije

U vinkovačkoj bolnici hospitalizirana je prva osoba oboljela od koronavirusa iz Vukovarsko-srijemske županije, a vratila se iz Austrije

U vinkovačkoj bolnici hospitalizirana je prva osoba oboljela od koronavirusa iz Vukovarsko-srijemske županije, a vratila se iz Austrije, rečeno je na konferenciji za novinare županijskog Stožera Civilne zaštite. Riječ je o 61-godišnjakinji iz Posavskih Podgajaca.

– Na svu sreću, nakon povratka iz Austrije, ona i suprug otišli su u samoizolaciju. Preporučio bih da se i dalje nastavimo ponašati kao odgovorne osobe koje štiteći sebe, štite i druge- rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zahvalivši zdravstvenim djelatnicima na požrtvovanom radu.
Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić izvijestila je da je riječ o 61-godišnjoj ženi koja se 17. ožujka vratila iz Austrije i sadašnje zdravstveno stanje joj je stabilno.

– Suprug nije povratnik iz Austrije ali se, kako je kazao, i on sam dobrovoljno stavio u samoizolaciju. To je izuzetno povoljna okolnost. Ponašanje ove bolesnice je jedan izuzetno pozitivan primjer ponašanja osobe u samoizolaciji-poručila je Krešić.

Suprug oboljele jučer je stavljen u 14-dnevnu samoizolaciju iako je, po vlastitim riječima, do sada bio u dobrovoljnoj samoizolaciji, dodala je.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u samoizolaciji se u ovom trenutku nalazi 998 osoba, a policija je zabilježila 116 kršenja samoizolacije.

Aktualno
Hrvatska