Prva biciklijada “Od Radića do Radića” okupila velik broj rekreativaca

Kulturni centar braće Radić organizirao je u suradnji s biciklističkim klubom “Roda” biciklijadu pod nazivom “Od Radića do Radića”, koja se vozila iz Petrinje u smjeru Desnog Trebarjeva, rodnog mjesta braće Radić.

Naime, Kulturni centar ima za zadaću, uz nauk, promicati i ime braće Radić, dok je biciklijada samo jedan mali dio njihovog djelovanja. Ovo je način da se sa životom i djelom poznate braće upoznaju oni koji se bave sportom i bicikliraju, a osim toga Centar organizira stručne skupove te aktivnosti za djecu i mlade.

Iako postoji tek nekoliko mjeseci, odaziv na biciklijadu bio je velik. Pedaliranju se pridružilo oko stotinjak biciklista svih generacija, a vozila se staza duga oko 30 kilometara, koja je uz Petrinju i Desno Trebarjevo prolazila kroz Brest, Vurotu, Sisak i Martinsku Ves.

Biciklijadu nije propustio ni gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

– Ovo je nešto posebno i mislim da iz te posebnosti treba izvući jednu pouku. Manifestacija je jedan poticaj i ono što bi trebalo ostaviti traga u svima onima koji prolaze kroz naš grad, a znamo da je naš grad Petrinja dobra destinacija i za motoriste i za bicikliste, ali i prilika da se vratimo u povijest, da se prisjetimo temelja ljudi koji su stvarali domovinu Hrvatsku, istaknuo je gradonačelnik Dumbović.

Naposljetku, sudionike je kod spomenika u Desnom Trebarjevu dočekao zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija