Prosvjetari se izjasnili – nema dogovora s Vladom, štrajk se nastavlja do daljnjega

Pregovori s Vladom do daljnjeg se obustavljaju, poručili su predstavnici sindikata prosvjetara te s današnjim danom ušli u 25. dan štrajka. Novu ponudu ocijenili su sramotnom jer, kako kažu, niža je od one koje su dobili prošloga tjedna.

Ukratko, osim poznatih 6.12 posto rasta osnovice, u ponudi je bilo i sklapanje Sporazuma o dodatku na plaću kojim bi svi zaposleni u znanosti i obrazovanju dobili dodatak od 2 posto te isplatu vremena provedenog u štrajku do 15. studenoga i to u slučaju ako se Uredba o koeficijentima ne uredi do 30. lipnja sljedeće godine. Protiv toga se izjasnilo čak 99 posto štrajkaša.

Tako je cirkularni štrajk nastavljen danas u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, a sutra se nastavlja u Bjelovarsko-bilogorskoj, Dubrovačko-neretvanskoj te Gradu Zagrebu.

Također, sindikalisti su jutros ispred Sabora zastupnicima dijelili letke te ih pozivali da ne prihvate Proračun za 2020. godinu, dok za ponedjeljak najavljuju kako neće biti prosvjeda ni štrajkaških aktivnosti zbog pijeteta prema žrtvama Vukovara i Domovinskog rata.