Prošlo je godinu dana bez morskog vuka, no njegove pjesme zauvijek će ostati

Prošlo je godinu dana otkako je hrvatska glazbena scena pretrpjela jedan od najvećih gubitaka – oprostili smo se o velikog virtuoza prepoznatljivog vokala i izričaja, Olivera Dragojevića. Zato uzmimo trenutak da se prisjetimo ovog neprežaljenog velikana i njegovih besmrtnih stihova.

Malo je za reći kako je Oliver svojom glazbom dotaknuo mnoge generacije te zauvijek zadužio domaće stvaralaštvo nezaboravnim skladbama čemu svjedoče i brojne nagrade koje je zasluženo dobio tijekom svoje plodne karijere. Štoviše, jedno od recentnih priznanja, naime Cesarica – nagrada publike za hit godine, upravo nosi naziv po njegovoj istoimenoj pjesmi, ovjenčanoj s četiri Porina i proglašenoj najuspješnijom hrvatskom pjesmom svih vremena.

Ponajviše upečatljiv kao stjegonoša dalmatinske šansone zauzeo je svoje mjesto u plejadi najvećih hrvatskih umjetnika, dok njegovo izrazito bogato glazbeno naslijeđe nadilazi granice prostora i vremena. Stoga, neka mu je laka hrvatska zemlja i gdjegod se nalazio, nadamo se da ka i uvik gleda more.