Prošle godine u Kutini uloženo preko 3 milijuna kuna za razvoj gospodarstva

Na 7. sjednici Odbora za gospodarstvo u Kutini predstavljena je iscrpna prezentacija Izvješća o dodjeli potpora sukladno programima Grada Kutine za male i srednje poduzetnike u 2018. godini te su usvojena tri nova Programa poticanja poduzetništva i razvoja gospodarstva.

U prethodnoj je godini Grad Kutina za poticaj poduzetnika, OPG-ova, poljoprivrednika i turizma uložio sveukupno 3.081.604,26 kuna.

– Izuzetno nas veseli podatak da je u 2018. godini otvoreno 30-tak novih obrta na području Grada Kutine, jer upravo kroz ove gospodarske mjere pokušavamo pomoći novootvorenim, ali i postojećim obrtnicima, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te istaknuo da će i ove godine realizirati sufinanciranje na istoj razini kao i prošle.

Naime, potpore za malo poduzetništvo, prošle su godine bile na razini od 1.033.376,70 kuna, a u sufinanciranje kamata poduzetničkih kredita utrošeno je 520 tisuća kuna te za razvoj poslovnih zona 119.227,56 kuna. Za potporne investicije osigurano je 820 tisuća kuna dok je u poljoprivredi za sufinanciranje utrošeno 589 tisuća kuna.

Za sufinanciranje novog zapošljavanja i samozapošljavanja, Grad je uložio 462 tisuće kuna te se uz pomoć ovog Programa u protekloj godini zaposlilo 45 osoba na području Grada Kutine.

Potpore za opremu, nove tehnologije i konkurentnost ostvarilo je 48 korisnika, a u te svrhe uloženo je 437.302,33 kune.

Bespovratna sredstva za ulaganje u turističke projekte na području Grada Kutine ostvarilo je 6 korisnika u visini od sveukupno 71 tisuću kuna, a za sufinanciranje dva korisnika za novoosnovane tvrtke ostvarena je potpora u vrijednosti od 75 tisuća kuna.

Također, s područja Grada Kutine 29 poduzetnika koristi predmetnu kreditnu liniju, pri čemu ih Grad Kutina na godišnjoj razini subvencionira u iznosu od 520 tisuća kuna.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija