Proslava Oluje u skladu s epidemiološkim mjerama

Medved je poručio kako kontinuirano analiziraju nove okolnosti i mjere, a u skladu s time će prilagođavati broj sudionika

Patrik Macek/PIXSELL

Dvadeset i šesta obljetnica operacije Oluja organizirat će se u skladu s epidemiološkim mjerama pa će se tako središnji dio programa održati na stadionu NK Dinara u Kninu, a protokolarni dio na Kninskoj tvrđavi, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

– Predstavnik HZJZ-a dao nam smjernice o poštivanju mjera. Na tom tragu smo procijenili da je stadion u Kninu pozicija gdje je moguće organizirati dostojanstveno obilježavanje ovog prevažnog datuma u našoj novijoj povijesti, a da pritom poštujemo mjere, rekao je Medved nakon sastanka premijera Plenkovića i resornih ministara s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora.

Donijeli su odluku da se ove godine središnji dio programa održi na stadionu NK Dinara, dok će na Tvrđavi biti protokolarni dio, odnosno ondje će biti podizanje stijega, dok će se sve ostale aktivnosti odvijati na igralištu uz prijenos putem video zida, a poslije će biti misa u crkvi. Prije programa na stadionu državni vrh, stradalnici i branitelji položit će vijenac ispred spomenika.

Medved je dodao kako kontinuirano analiziraju nove okolnosti i mjere, a u skladu s time će prilagođavati broj stolica na stadionu, kao i program.