Projektni dan Osnovne škole Zorke Sever protekao u duhu ekologije i zaštite okoliša

Osnovna škola Zorke Sever uspješno je provela svoj Projektni dan tijekom kojeg su učenici i učitelji sudjelovali u raznim prigodnim radionicama, uređenju okoliša, ali i organizaciji programa u sklopu kojeg je bilo riječi o otpadu, radu Učeničke zadruge te projektu Go greener. Također, škola s ponosom može istaknuti kako je jedina u Hrvatskoj u kojoj se provodi spomenuti projekt.

– Međunarodni projekt Go greener započeo je u 9. mjesecu, a sada, pred kraj, odlučili smo predstaviti njegove rezultate. On je integriran u naš školski kurikulum. 2020. godina je godina koju je Europska komisija proglasila Godinom zelenijih gradova, pa smo se i mi uključili kako bi aktivirali našu školu i zajednicu da postane zelenija. Upravo je ovaj projekt temelj za budućnost, objasnila je voditeljica projekta Elvisa Sekulić.

Prema riječima ravnateljice Zvjezdane Martinec, ovaj dan je, također bio iznimno važan za stjecanje statusa eko škole te dobivanje zelene zastave. Naime, kako bi se stekao status eko škole potrebno je zadovoljiti niz kriterija, a veliki broj aktivnosti svakako ubrzava taj proces.

– Imamo već dosta ispunjenih kriterija koje trebamo unijeti u aplikaciju Udruge Lijepa naša. Uz sve aktivnosti, pripremili smo još i izložbu učeničkih radova na eko temu otpad, a svaki razred je predstavio po jedan predmet napravljen od prirodnog ili otpadnog materijala, a on je ukrasni, uporabni ili edukativni, rekla je koordinatorica eko škole Valentina Abramović Andlar.

U ovom naporu OŠ Zorke Sever uživa veliku podršku Grada Popovače, lokalnih gospodarskih poduzeća, Neuropsihijatrijske bolnice “dr. Ivan Barbot”, Dječjeg vrtića i brojnih drugih, a u bogatom programu predstavili su ples Spasimo Zemlju te premijerno izveli školsku eko himnu.