Pripremu toplih obroka od ponedjeljka preuzima Pleter

Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je kako u Petrinji ugostitelji pripremaju 15 tisuća toplih obroka dnevno što je previše, te je najavio da od ponedjeljka taj posao preuzima državna tvrtka Pleter koja ima sve potrebne resurse
Delač potvrdio: Obustave hrane u Petrinji neće bitiSanjin Strukić/PIXSELL

Ministar graditeljstva Darko Horvat rekao je kako u Petrinji ugostitelji pripremaju 15 tisuća toplih obroka dnevno što je previše, te je najavio da od ponedjeljka taj posao preuzima državna tvrtka Pleter koja ima sve potrebne resurse.

-Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15.000 i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka koji je potrebno pripremati. Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni- odgovorio je Horvat u Sisku na pitanje hoće li ugostitelji i dalje raditi i dijeliti hranu potrebitima.

Komentirajući način podjele i pripreme hrane u Petrinji rekao je kako će ponedjeljka taj posao povjeriti državnoj tvrtka Pleter koja ima sve potrebne resurse.

-Osigurat ćemo veću sigurnost u pripremi hrane- naglasio je ministar.

Dodao je i kako je Vlada osigurala 160 milijuna kuna za obrtnike koji ne mogu raditi zbog potresa. Samci će dobiti jednokratni iznos pomoći od maksimalnih 2500 kuna, a obitelji do 3500 kuna.

Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija